Η αξία του νερού για τη ζωή είναι τεράστια. Αν αναλογιστούμε πώς το 55% - 78% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό.

 Κι αν αυτό ισχύει για το ανθρώπινο σώμα, πόσο μάλλον για τον οργανισμό μιας εγκύου!

 Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεται επιπλέον το στοιχείο του νερού ο οργανισμός για να καλύψει τις νέες ανάγκες του σώματος. Αν αναλογιστούμε ότι το νερό αντιπροσωπεύει το 94% του βάρους του μωρού είναι μείζονος σημασίας η πρόσληψη του.

Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης , θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά 10 – 12 ποτήρια καθαρό νερό. Είναι πολύ σημαντικό να προσέξουν περισσότερο κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τη σωστή ενυδάτωση τους. Λόγω κάποιων συμπτωμάτων όπως ο εμετός και η διάρροια που μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση του οργανισμού ,εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για το έμβρυο.

Τα οφέλη από το νερό κατά τη διάρκεια της κύησης είναι πολλά και σημαντικά τόσο για την ζωή της εγκύου ,όσο και για τη ζωή του εμβρύου. Προστατεύει από ουρολοιμώξεις, καταπολεμά το αίσθημα της κόπωσης που νιώθουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση των πονοκεφάλων που συχνά είναι και από τις πρώτες ενδείξεις της αφυδάτωσης. Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα η οποία συχνά συνοδεύεται και με την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Περιορίζει την κατακράτηση υγρών ,όπου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο εμφανής μαζί με τις κράμπες ,τα οιδήματα των κάτω άκρων και κάποιες φορές της εμφάνισης του συνδρόμου Καρπιαίου σωλήνα.

Το νερό κρατά το μωρό καλά ενυδατωμένο. Μην ξεχνάτε πως η ανάπτυξη του μωρού εξαρτάται από το περιβάλλον που εσείς δημιουργείτε. Από εσάς λαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη του τα οποία βρίσκονται διαλυμένα μέσα στο νερό του αίματος σας αλλά ταυτόχρονα μέσω του νερού αποβάλλονται αυτά που είναι άχρηστα και επιβλαβή.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας παράγει 40% περισσότερα υγρά για αυτό μην λησμονείτε την κατανάλωση νερού για την καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού σας για εσάς και το μωρό σας,

Γιατί το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για εσάς και το μωρό σας.