Μπήκαμε στο νέο έτος και ήρθε η στιγμή να βάλουμε νέους στόχους!

Ο πιο σημαντικός στόχος για τον άνθρωπο είναι η βελτίωση της υγείας του. Σωματικής και ψυχικής!

Ακολουθώντας αυτές τις 6 απλές συμβουλές που ίσως ήδη να κάνετε στην καθημερινότητα σας θα βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!

1.       Πιείτε ποιοτικό και καθαρό νερό – καθώς αλλάζουν οι εποχές όλο και περισσότεροι ρύποι βρίσκονται στο νερό μας με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στην υγεία μας. Τοποθετήστε ένα φίλτρο νερού για να χρησιμοποιείτε φρέσκο και υγιεινό νερό κάθε μέρα!

2.       Αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων -  Τα επεξεργασμένα προϊόντα γενικά παρασκευάζονται με υλικά χαμηλής ποιότητας, όπως σάκχαρα και ραφιναρισμένο αλάτι, λευκό αλεύρι, υδρογονωμένα έλαια και λίπη, ενισχυτικά γεύσης κλπ. Αυτού του είδους τα υλικά όχι μόνο δεν μας θρέφουν αλλά και μετατρέπονται σε τοξίνες τις οποίες το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει.

3.       Ξεκινήστε σωματική άσκηση – Η άσκηση 2 - 3 φορές τη βδομάδα είναι απαραίτητη για τη φυσική μας κατάσταση αλλά και την ψυχική.

4.       Διορθώστε τις ώρες του ύπνου σας – το σώμα μας έχει ανάγκη να ακολουθεί τους ηλιακούς βιορυθμούς, οι οποίοι επηρεάζουν τις ζωτικές λειτουργίες μας. Είναι ένας πανεύκολος τρόπος να βελτιώσετε την γενικότερη ποιότητα της ζωής σας. Κοιμηθείτε λίγες ώρες αφού σκοτεινιάσει και ξυπνήστε λίγες ώρες αφού ξημερώσει!

5.       Ξεκινήστε ένα χόμπι – τα οφέλη των χόμπι είναι πολλά ξεκινώντας από την καταπολέμηση του στρες, τις νέες κοινωνικές επαφές ακόμη και την μετάδοση της καλής διάθεσης που δημιουργεί το χόμπι στην εργασιακή και οικογενειακή ζωή.

6.       Κάντε μια αλλαγή στο σπίτι σας – οι συνθήκες διαβίωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία, από τη διακόσμηση του χώρου μέχρι και τα προβλήματα ενός σπιτιού που αμελούνται και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας. Επισκεύασε ότι έχει χαλάσει στο σπίτι σου και δώσε μικρές πινελιές στο χώρο που περνάς την περισσότερη ώρα έτσι ώστε να νιώθεις πιο άνετα!

Εσάς ποιος είναι ο στόχος σας για το 2022;