Το ροδόνερο έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, τα μαλλιά, τον οργανισμό μας . Εκτός από ενυδατική δράση έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδης. Οι άνθρωποι στα παλιά χρόνια βασίστηκαν σε αυτό για να βοηθήσουν φλεγμονές, ερεθισμούς αλλά ακόμα και το στρες, την πέψη, τη διάθεση. Ακόμη και διατροφικά, το ροδόνερο περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε, καθώς και φλαβονοειδή και άλλα αντιοξειδωτικά. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ροδόνερο στο σπίτι:

Υλικά:

·         2 - 3 τριαντάφυλλα (1 φλιτζάνι ροδοπέταλα)

·         1,5 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό Veluda

·         1 μπουκαλάκι ή σπρέι αποθήκευσης κατά προτίμηση γυάλινο

Τα τριαντάφυλλα που θα επιλέξετε θα πρέπει να μην έχουν φυτοφάρμακα. Αν έχετε δική σας τριανταφυλλιά συλλέξτε τα το πρωί πριν τα δει ο ήλιος. Αφαιρέστε απαλά τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα. Φροντίστε να καθαρίσετε τα ροδοπέταλα με φρέσκο νερό για να ξεπλύνετε τα φυτοφάρμακα αν τα αγοράσατε από ανθοπωλείο και τα έντομα αν τα συλλέξατε από τον κήπο σας. Τοποθετείστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν βράσει το νερό ρίξτε μέσα τα ροδοπέταλα. Φροντίστε να είναι κάτω από το νερό και να μην επιπλέουν. Κλείστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για περίπου 20’ ή ώσπου τα ροδοπέταλα χάσουν το χρώμα τους. Κλείστε το μάτι και αφήστε σκεπασμένη τη κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Έπειτα σουρώστε και αποθηκεύστε το ροδόνερο στο μπουκαλάκι σας ή σε γυάλινο βάζο.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 2 – 3 εβδομάδες και να το χρησιμοποιήσετε σαν τονωτική λοσιόν, καθαριστικό νερό προσώπου κ.α.

Για να δώσετε μια ελαφριά γεύση στο νερό σας θα πρέπει η αναλογία νερού-ροδόνερου να είναι 2:1. Και μην ξεχνάτε το νερό σας να είναι καθαρό και ποιοτικό!

Δοκίμασε το και ανέβασε την ιστορία σου στο instagram κάνοντας tag @veluda.waterfilters.cy και #veludacyprus !!